Materiaal

Eigenlijk heb ik niet echt een voorkeur. Ik begin met een stuk dat me inspireert en dan verschijnt er wel of niet iets moois.
De monumentale treurbeuk lijdt de laatste jaren ernstig onder de weersinvloeden en houtrot. Dat is een triest gezicht, maar ik laat de boom voortleven in mijn werk. De grote verscheidenheid aan boomsoorten en groeipatronen die ik in de directe omgeving van mijn atelier tegenkom biedt een enorme inspiratie.
Als ik het even niet meer weet, ga ik wandelen en geef daarmee een impuls aan mijn creatieve proces. De houtsoorten waar ik veel in werk zijn: Fluweelboom, Treurbeuk en Krulhazelaar. Maar ik werk net zo lief in Beuk, Eik en Kastanje.
StenenIk werk in verschillende steensoorten. Speksteen, Serpentijn, Albast en Marmer. Maar ook in dit materiaal heb ik geen favoriet. Het verrast me altijd weer hoe er tijdens het polijsten van de steen tot dan toe onzichtbare aders en kleuren tevoorschijn komen. Dat is werkelijk fascinerend.
Ik kreeg ooit 50 kilo Marmer cadeau van mijn zoon na zijn vakantie in Italië waar hij de marmergroeve in Carara bezocht.